Ce sunt iaurturile probiotice?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când vine vorba despre alimente probiotice, primul care ne vine în minte este banalul iaurt. De altfel, proprietățile benefice ale acestuia erau cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, iar părinții sau bunicii noștri ne tot ”băteau la cap” cu cât de sănătos este să consumi iaurt. Singurul termen care le lipsea era cel ”probiotic”, dar beneficiile lui erau aceleași.

Faptul că iaurtul natural este cel mai cunoscut și consumat aliment probiotic nu ar trebui să ne mire, deoarece este tolerat de majoritatea oamenilor. Efectele lui au fost demonstrate și prin numeroase studii, care au reliefat și faptul că probioticele conținute de acesta îmbunătățesc digestia, mențin inestinele sănătoase, iar sistemul imunitar este mult mai puternic. Dacă la toate acestea mai adăugăm și celelalte substanțe conținute de banalul iaurt, care vin să ne ajute organismul, chiar nimic nu ne împiedică să nu îl consumăm chiar zilnic. Poate doar intoleranța la lactoză să fie o problemă, sau alte probleme digestive, de aceea este bine totuși să vă sfătuiți cu medicul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *