Ce sunt probioticele și prebioticele

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prebioticele și probioticele, două substanțe de multe ori confundate, ”luptă” amândouă pe aceleași front, de a reduce în mod natural bacteriile ”rele” și a le suplimente pe cele ”bune”, responsabile de buna funcționare a sistemului imunitar și cel digestiv.

ce sunt probioticele si prebioticelePrebioticele vin în ajutorul probioticelor deoarece atunci când sunt consumate activează bacteriile ”bune”. Mai pe înțelesul tuturor, prebioticele ajută la dezvoltarea probioticelor, a bacteriilor ”bune”. Putem consuma diverse alimente bogate în prebiotice, iar în această categorie intră ceapa, usturoiul, prazul, anghinarea, bananele.

După cum am specificat mai sunt, probioticele sunt de fapt bacteriile ”bune”, cu mari beneficii în sănătatea sistemului digestive sau în buna funcționare a sistemului imunitar. Dacă nu doriți să consumați produsele din farmacii, atunci puteți să introduceți în stilul dumneavoastră alimentar anumite produse bogate în probiotice. Aici intră iaurtul, chefirul, varza murată, brânzeturile moi, ceaiul Kombucha.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *