Probiotice pentru antibiotice

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Tratamentul cu antibiotice trebuie urmat doar la indicația medicului, pentru a vindeca anumite infecții ale organismului. Cu toate acestea, antibioticele au și o parte mai puțin pozitivă și anume, atunci când ajung în organism, ele nu știu să facă diferența dintre bacteriile ”bune” și cele ”rele”, așa că le distruge pe amândouă.

probiotice pentru antibioticeUn tratament cu antibiotic nu este benefic pentru flora intestinală, care are nevoie de un timp mai mare pentru a se reface, ceea ce duce la multe ori la probleme de natură digerstivă. Este și motivul pentru care atunci când un medic recomandă tratamentul cu antibiotic, prescrie și probiotice, adică acele ”bacterii bune” ce pot contracara efectul advers al primelor asupra florei intestinale. Mai exact, consumul de probiotice ajută la refacerea dezechilibrului florei intestinale afectată de administrarea de tratamentul antibiotic, dar se reduc semnificativ și alte efecte adverse ale acestora, cum este, de exemplu, neplăcuta diaree.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *